33 13 90 90 post@sorumtrevare.no

Mer dagslys – takvinduer for flate tak

Har boligen din mange mørke kriker og kroker – eller kanskje en lang og mørk gang? VELUX takvinduer for flate tak gir også hus med helt flate tak muligheten til å få godt dagslys midt inne i huset.

TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum 2,0 %, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak. Det er derfor viktig å se på hva slags muligheter det er for daglyset å slippe inn i alle deler av boligen. Boliger med flate tak har ofte mørke soner midt i huset, det gir lite tilfredsstillende dagslysfaktor i deler av bygget.  Setter man da inn vinduer i taket kan det virkelig endre bruken av boligen. VELUX har mange løsninger for å slippe dagslyset inn gjennom taket – også gjennom helt flate tak.

Les mer om takvinduer og solskjerming fra VELUX

Se boligen i et helt nytt lys

Det ekstra lysinnslippet gjennom taket kan bidra til å oppnå 2% dagslysfaktor og endre hvordan et rom oppleves. Effekten kan være dramatisk i positiv retning – dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et vindu i taket slipper dagslyset ned i gangen.

Flere design å velge mellom

VELUX vinduer for flate tak leveres med 3 forskjellige design, buet glass, plant glass og som kuppel. De tre ulike løsningene kan alle leveres som faste, eller som VELUX INTEGRA® elektrisk åpningsbart med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med den trådløse veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert.

Er man opptatt av design, passer den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset, i tillegg til at det er konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°).

Buet CurveTech er perfekt for deg som er opptatt av design

Vinduet med plant glass er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge.

Plant glass passer de fleste hustyper

Det tredje alternativet er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX INTEGRA® kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann.

Kuppelen tåler ekstremvær og har god lyddemping.

Se forskjellene

Du kan endre hele romfølelsen i din bolig med kun et lite innslipp av dagslys gjennom et takvindu.

Før og etterbilder viser den store forskjellen

Solskjerming

Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres i vinduet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.

Takvinduer

Naturlig lys har mye makt – det forandrer fargenyanser, gir bedre romfølelse, reduserer behovet for elektrisitet og det gir oss en god følelse. Vi bruker 90 % av tiden vår innendørs. Det betyr for lite dagslys og for lite frisk luft. Forskning viser at dette kan gå ut over både helse og livskvalitet. Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer?

Med VELUX takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen.

Se hjemmet ditt i et helt nytt lys – med takvinduer. Les mer om takvinduer

Les også mer om VELUX produktene for flate takløsningene på VELUX.NO

Veiledning får du hos forhandler

Alle VELUX takvinduprodukter kan bestilles i din nærmeste Snekkern forhandler. Kontakt oss idag for en vindusprat: Butikker